ΠΡΟΪΟΝΤΑ

1)     Σαλιγκάρια φρέσκα Helix Aspersa Muller στεγνά καθαρισμένα σε διχτάκι 1 κιλού

2)      Σαλιγκάρια φρέσκα Helix Aspersa Muller στεγνά καθαρισμένα σε διχτάκι 2 κιλών

3)     Σαλιγκάρια φρέσκα Helix Aspersa Muller στεγνά καθαρισμένα σε διχτάκι  7 κιλών σε πλαστικό τελαράκι

DSC01446

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η μέθοδος εκτροφής ανοικτού τύπου που ακολουθείται στο εκτροφείο μας  επιτρέπει στα σαλιγκάρια ν’ ακολουθούν τον φυσικό βιολογικό τους κύκλο, όπως ακριβώς στην φύση.

Έτσι, πέφτουν σε λήθαργο το καλοκαίρι και τον χειμώνα, ενώ ξυπνούν, τρέφονται και πολλαπλασιάζονται όταν ο καιρός είναι δροσερός, δηλαδή την άνοιξη και το φθινόπωρο.  Οπότε, η συλλογή τους από το εκτροφείο μπορεί να γίνει κυρίως από τον Απρίλιο έως τον Μάϊο και από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του Νοεμβρίου.

Τα σαλιγκάρια που συλλέγονται,  πριν διατεθούν στην κατανάλωση, περνούν από μια διαδικασία καθαρίσματος και στεγνώματος. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική και αντικατοπτρίζει την προσωπική μας φροντίδα και το ενδιαφέρον μας για την παροχή υγιεινών και καθαρών προϊόντων.

Στα σαλιγκάρια εφαρμόζεται μια περίοδος νηστείας 7-10 ημερών. Βρίσκονται σε καλά αεριζόμενο χώρο χωρίς λήψη τροφής. Στο διάστημα αυτό αδειάζει πλήρως ο πεπτικός τους σωλήνας. Σιγά σιγά αρχίζουν να δημιουργούν το επίφραγμα, δηλαδή μια μεμβράνη που κλείνει το στόμιο. Έτσι τα στεγνά καθαρισμένα σαλιγκάρια δεν χρειάζεται πλέον να υποβληθούν σε καμμία παραδοσιακή διαδικασία καθαρισμού παραμένοντας με αλεύρι ή πίτουρα μερικές ημέρες πριν μαγειρευτούν.

Οι έμπειροι καταναλωτές προτιμούν τα σαλιγκάρια με επίφραγμα. Αυτά είναι πιο νόστιμα, δεν έχουν άσχημη οσμή και χωνεύονται ευκολότερα.

Τα στεγνωμένα και καθαρισμένα σαλιγκάρια του εκτροφείου μας έχουν σημαντικά χαμηλότερο μικροβιακό φορτίο και ποσοστό βαρέων μετάλλων από τα ελεύθερα συλλεγόμενα στην ύπαιθρο, τα οποία δεν γνωρίζουμε πως έχουν τραφεί και αναπτυχθεί.