ΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ

Το εκτροφείο μας άρχισε να λειτουργεί το 2012. Έχει έκταση πέντε (5) στρεμμάτων με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης. Βρίσκεται σε μια νοτιοανατολική πλαγιά σε υψόμετρο 320 μέτρων, με άπλετη θέα προς τον Αργολικό κάμπο και τον λόφο των Μυκηνών, στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας Κορινθίας. Περιβάλλεται από ιδιόκτητους ελαιώνες, αμπελώνες, οπωρώνες και θαμνώδεις εκτάσεις με αυτοφυή αρωματικά φυτά όπως θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο, δενδρολίβανο κ.ά.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση με εμπειρία πολλών ετών σε αγροτικές δραστηριότητες, όπως ελαιοκαλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες. Διαθέτουμε μεγάλη επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων και  Ποτών. Η αγάπη μας για τη ζωή στην ύπαιθρο, ο προβληματισμός, η συνεχής αναζήτηση για νέες καλλιέργειες και η εκμετάλλευση της γης με εναλλακτικές μεθόδους, μας οδήγησε στην ίδρυση του εκτροφείου σαλιγκαριών με τη μέθοδο του ανοιχτού Ιταλικού τύπου ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.

Το εκτροφείο μας είναι ένα νέο εγχείρημα, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων μας, που πιστεύουμε ότι θα ανταποδώσει τις προσδοκίες μας για την παραγωγή αγνών, φυσικών υγιεινών και ποιοτικών προϊόντων.

caruzel-3

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

Το είδος σαλιγκαριού που εκτρέφουμε είναι το Helix Aspersa Muler ή ο Κρητικός Κοχλιός, από τα πιο διαδεδομένα είδη σαλιγκαριού που συναντούμε στην Μεσογειακή λεκάνη. Στη χώρα μας είναι πολύ διαδεδομένο στην Κεντρική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Στις αγγλόφωνες χώρες θα το συναντήσουμε σαν Garden snail και στην Γαλλία σαν Petit Gris.

Εκτρέφουμε το Helix Aspersa Muler χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ανοιχτού Ιταλικού τύπου ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου. Η εκτροφή ακολουθεί τις οδηγίες του Διεθνούς Ινστιτούτου Σαλιγκαροτροφίας που εδρεύει στο Cherasco Ιταλίας.

Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη μέθοδο εκτροφής, γιατί ολόκληρος ο βιολογικός κύκλος των σαλιγκαριών εξελίσσεται μέσα σ’ ένα ευχάριστο για τα ίδια περιβάλλον, παρόμοιο και ίσως ευνοϊκότερο της ελεύθερης διαβίωσής τους στη φύση. Εκτιμάται ότι το κρέας των σαλιγκαριών αυτού του τύπου εκτροφής είναι νοστιμότερο και ποιοτικότερο, έναντι των άλλων τύπων εκτροφής , λόγω του φυσικού τρόπου διατροφής και διαβίωσής τους.

Η διατροφή τους αποτελείται από κατ’ εξοχήν σαλιγκαροτροφικά φυτά όπως ο ηλίανθος, το ραδίκι, το γουλί, το λάχανο, η τσουκνίδα, η κολοκύθα , η αγριαγκινάρα κ.ά.